Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز  پژوهشگران  مغزهای ۱۹ بیمار درگذشته به علت کووید-۱۹ را بررسی کردند، با تمرکز بر مناطقی از مغز که تصور می‌شد بسیار به ویروس کرونا آسیب‌پذیر باشند، مانند پیاز بویایی که حس بویایی را کنترل می‌کند و ساقه مغز که سرعت تنفس و ضربان قلب را تحت کنترل دارد.

در ۱۴ بیماری یک یا هر دوی این مناطق دارای رگ‌های خونی آسیب‌دیده بودند- در برخی از رگ‌ها خون لخته شده بود و از برخی رگ‌ها خون نشت می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این مناطق نشت خون با التهاب ناشی از پاسخ ایمنی بدن احاطه شده بود. اما این پژوهشگران که نتایج کارشان را در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر کرده‌اند، هیچ نشانه‌ای از خود ویروس در این بخش‌های مغز پیدا نکردند.

دکتر آویندرا نات از انستیتوی ملی اختلالات عصب‌شناختی و سکته مغزی آمریکا و سرپرست این بررسی در بیانیه‌ای گفت:‌«ما کاملا غافلگیر شدیم.» 

آسیبی که این پژوهشگران در مغزهای این بیماران مشاهده کردند، معمولا در سکته های مغزی و بیماری‌های التهابی مغز دیده می‌شود. 

دکتر نات گفت: «تا به حال، نتایج ما بیانگر آسیبی است که ممکن است به علت عفونت مستقیم مغز بوسیله کروناویروس جدید یا «سارس-کوو-۲» به وجود نیامده باشد.

این پژوهشگران قصد دارند در آینده به بررسی چگونگی آسیب دیدن رگ‌های خونی مغز و اینکه آیا این آسیب در ایجاد علائم کوتاه و درازمدتی مشاهده شده در بیماران نقش دارد یا نه، بپردازند.

ریزش موی ناشی از شیوع کرونا

از طرف دیگر یک بررسی دیگر در نیویورک نشان داد که ریزش مو در اقلیت‌های قومی در این شهر در جریان پاندمی کرونا اوج گرفته است. به گفته دانشمندان استرس ناشی از پاندمی ممکن است باعث شود افراد موهای‌شان را از دست بدهند.

این پژوهشگران در مقاله منتشر شده‌شان در ژورنال انجمن متخصصان پوست آمریکا گزارش کردند که در میانه تابستان میزان‌های یک عارضه ایجاد کننده ریزش مو به نام «تلوژن افلوویوم» (TE) در یک محله با تنوع قومی در نیویورک ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. میزان بروز TE در این محله از نوامبر ۲۰۱۹ تا فوریه ۲۰۲۰ در حد ۰.۴ درصد بود، اما تا ماه اوت این میزان تا ۲.۳ درصد افزایش یافته بود.

به گفته این پژوهشگران، هنوز معلوم نیست که آیا این افزایش موارد TE مربوط به اثرات فیزیولوژیکی عفونت کرونا است یا به استرس شدید عاطفی در دوران پاندمی کرونا مربوط می‌شود.

افزایش میزان TE عمدتا در رنگین‌پوستان به خصوص در میان جامعه لاتین‌تبار رخ داده بود که به گفته این پژوهشگران با میزان به طور نامتناسب بالای مرگ‌ومیر در این زیرگروه جمعیت به علت کووید-۱۹ در نیویورک مطابقت دارد.

افزایش میزان TE در این بررسی در سایر اقلیت‌های غیر سفیدپوست کوچکتر هم مشاهده شد، اما در میان سیاهان که آنها هم دچار شیوع بالاتر و شدیدتر کرونا شده‌اند، مشاهد نشد.

کارشناسان می‌گویند این یافته‌ها معقول به نظر می‌رسد چرا شروع ریزش مو در TE معمولا سه ماه پس از حادثه تکان‌دهنده یا تروماتیک رخ می‌دهد که با افزایش شدت پاندمی هماهنگی دارد.

کد خبر 578624 برچسب‌ها كروناويروس مغز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس مغز ریزش مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع

ایتنا - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.
هر چند توسعه زیرساخت‌های حوزه تلفن سیار نیازمند نصب دکل‌های تلفن همراه در نقاط مختلف شهرهاست، اما هنوز هم بسیاری از مردم بر این باورند که این دکل‌ها دارای تشعشعات مضری برای بدن هستند و آنها را عامل بروز برخی بیماری‌ها مانند سرطان می‌دانند.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، تشعشعات موبایل و مخاطرات آن سال‌هاست علی رغم توضیحات مسئولان از جمله دغدغه‌های مردم بوده اما بنابر گفته کارشناسان هنوز آسیب های ناشی از امواج یا تشعشعات فناوری هایی مانند تلفن همراه هنوز در دنیا به یک اجماع واحد نرسیده‌اند و شاید نیاز است سال‌ها بگذرد تا مشخص شود آنتن‌های نزدیک به منزل اشخاص تأثیری داشته است یا خیر؟ ولی به صورت کلی توصیه می‌شود قشر آسیب‌پذیر جامعه مانند کودکان، افراد مسن یا زنان باردار از این نوع تشعشعات دور باشند؛ به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور (رگولاتوری) بر اساس وظایف خود، در همکاری با سایر سازمان‌های متولی در این حوزه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکل‌ها را به سه روش اندازه‌گیری می‌کند.

در این راستا محمد شمسایی- مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی بر لزوم اطمینان از استاندارد تشعشعی تلفن همراه تأکید کرده است.

شمسایی در این زمینه تشریح کرد: معمولا برای خرید یک گوشی تلفن همراهِ جدید به بِرند، مدل، سیستم عامل، قیمت، امکانات، زیبایی، و غیره از آن توجه می کنیم؛ اما توصیه بهداشت الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.  

موضوعی که امیر محمدزاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - هم به آن اشاره و گفته است: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود