Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس و دبیر انجمن تغذیه ایران علت اصلی ریزش مو در هنگام رعایت رژیم غذایی را تشریح کرد.

مجید حسن قمی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ در مورد علت اصلی ریز مو در افرادی که رژیم غذایی می‌گیرند، گفت: در برخی تحقیقات عنوان شده است که پوست 7 تا  13 درصد از وزن بدن را  به خود اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست با دارا بودن سطح متوسطی حدود ۲ متر مربع یکی از بزرگ‌ترین اعضا بدن به شمار می آید که یک سد محافظتی بین محیط اطراف با عضلات، اعضای درونی و رگ های خونی و اعصاب بدن تشکیل می‌دهد.

وی افزود: مو و ناخن‌ها از پوست منشأ می‌گیرند و یک قسمت حفاظتی اضافی ایجاد می‌کنند. ظاهر پوست به‌طور گسترده‌ای در طول دوران های مختلف زندگی تغییر می‌کند؛ که این تغییرات می تواند دلایل گوناگونی مانند افزایش سن، بلوغ، استرس هاس روانی و نوسانات هیجانی و سلامت عمومی  داشته باشد.

نائب رئیس و دبیر انجمن تغذیه ایران در ادامه اشاره کرد که  پوست عضو زنده‌ای از بدن است که لایه فوقانی آن یعنی لایه‌شاخی (اِستراتوم کورنِئوم) و روپوست (اپیدرم) سطح پوست را تشکیل می‌دهند و متشکل از سلول های زنده و مرده هستند. جالب است بدانیم که در هر فرد حدود ۳۰ هزار عدد از این سلول‌ها در هر دقیقه ریزش می‌کنند. با این وجود سلول‌های زنده پوست دائماً در قسمت زیری‌تر روی پوست تولید می شوند  تا جایگزین این سلول ها شوند. در زیر لایه رویی پوست، درم قرار گرفته که حاوی عروق خونی، پایانه‌های عصبی و غدد است. لایه‌ای از چربی در زیر درم قرار می‌گیرد و به عنوان یک عایق، ضربه گیر و منبع انرژی عمل می‌کند.در یک فرد ۷۰ ساله، به طور متوسط حدود ۴۷/۵ کیلوگرم پوست تعویض شده است وبهتر است بدانید که تقریبا هر ماهه تمام پوست یک فرد عوض شده و از نو بازسازی  می‌شود. موی سر نیز به طور میانگین در هر ماه حدود 1/52 سانتی متر رشد می کند و سرعت رشد به جنسیت، فصل سال، میزان بلندی مو و تغذیه مناسب فرد بستگی دارد. 

 نقش مواد مصرفی در تقویت موها

مواد غذايي مصرفی،  نقشي بسيار مهمی در سلامت پوست و موی ما دارند. به عبارتی زماني بهترين پوست را خواهید داشت كه احتياجات پوست را از درون و هم در بیرون (به صورت موضعي و خارجي برآورده) سازيد. رعایت الگوی تغذیه صحیح که مبتنی بر تناسب، تعادل و تنوع در رژیم غذایی است برای تامین سلامت عمومی بدن و ارگان ها و همچنین سلامت و زیبایی پوست ضروری است. خوردن مواد غذايي مناسب سبب خواهد شد پوست توانايي برای محافظت از خود را در مقابل آسيب‌ها قویتر عمل کند و با این روش به مقابله پیری زودرس، ریزش مو، آکنه و جوش برود.اصولا ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه انواع و اقسام ويتامين‌ها و مواد معدني را به بدن مي‌رسانند و از آنجا كه وجود اين مواد در سلامت پوست و مو موثرند بنابراين خوردن ميوه مي‌تواند در سلامت و شادابي پوست و مو نقش مهمي داشته باشد.تغذیه و رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از پیری پوست و حفظ سلامت و زیبایی این بافت تقریبا همان رژیمی است که برای سلامت کل بدن مورد نیاز است. این رژیم، فرآیند پیری سلولی را کند می ‌سازد و پوست نیز به عنوان جزیی از بدن با این رژیم از سلامت و زیبایی بیشتری برخوردار است.

مواد مغذی مختلف در حفظ  سلامت و زیبایی پوست و مو شرح ذیل است:

ویتامین A
این ویتامین محلول در چربی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و در رشد طبیعی، تکثیر و بازسازی سلول های پوست ضروری به شمار می آید. این ویتامین در بهبود رنگ پوست و کند شدن روند پیری یا همان عمیق شدن نق ش دارد.  ویتامین A انعطاف پذیری پوست را افزایش می دهد و همچنین در داروهای خوراکی و موضعی درمان های پوستی و جوش صورت کاربرد وسیعی دارد.
ویتامین A در روغن کبد ماهی، جگر و چربی موجود در شیر و تخم مرغ یافت می شود. میوه ها و سبزیجات به ویژه سبزیجاتی با رنگ  های نارنجی، زرد، قرمز و سبز مانند هویج، زردآلو، طالبی، هندوانه، انبه، هلو، اسفناج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و انواع کلم منابع غنی از کاروتنوئیدها که پیش ساز ویتامین  A یعنی بتاکاروتن به شمار می آیند.

ویتامین D
 این ویتامین در رشد و تمایز سلول های پوست و حفظ رطوبت این بافت موثر است
روغن کبد ماهی منبع غذایی عمده ویتامین  Dبه شمار می آید. این ویتامین در مقادیر کمتری در ماهی های چرب، تخم مرغ و جگر یافت می شود و سنتز آن در بدن از طریق برخورد اشعه ماوراء بنفش خورشید بر پوست امکان پذیر خواهد بود.

ویتامین E
 ویتامین E مهم ترین آنتی اکسیدان محلول در چربی در سلول است که در حفظ رطوبت و شفافیت پوست، خنثی کردن رادیکال های آزاد ،بهبود سوختگی، التهاب و بریدگی های پوست ایفاء نقش می کند. این ویتامین محلول در چربی از پیری پوست و ایجاد چین و چروک های پوستی نیز پیش گیری می نمای. بهترین منابع غذایی آن عبارتند از: روغن های گیاهی، مغزها، حبوبات و جوانه گندم.

ویتامین K
ویتامین K به رفع کبودی های پوست کمک می کند و همچنین می تواند در کاهش سیاهی زیر چشم موثر باشد. بهترین منابع غذایی ویتامین K سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم ها و همچنین جگر و چای سبز هستند. جالب است بدانید که ویتامین K توسط باکتری های روده نیز سنتز می شود و در لخته شدن خون نقش به سزایی دارد.

اسیدهای چرب ضروری
اسیدهای چرب ضروری برای رشد و تکثیر سلول های پوست حیاتی هستند و به خاصیت انعطاف پذیری پوست کمک می کنند. مغزها، روغن های گیاهی، آووکادو و ماهی اسیدهای چرب ضروری را در اختیار بدن قرار می دهند. دانه‌های چیا غنی از اسید‌های چرب ضروری امگا ۳ هستند که در پاک سازی لکه‌ها از پوست، جلوگیری از بروزچین و چروک مرطوب و نرم نگه داشتن پوست کمک می‌کنند.

ویتامین های گروه B
ویتامین های گروه B در متابولیسم پروتئین ها، عملکرد سیستم ایمنی ، سنتز هورمون ها ضروری بوده و در عملکرد سیستم گردش خون نقش مهمی دارند. مهمترین ویتامین محلول در آب بیوتین است که نقش مهمی در سلامت پوست، مو و ناخن ایفا می کند. در صورت جذب ناکافی این ویتامین در بدن، اختلالاتی مانند درماتیت و التهاب پوست رخ می دهد. نیاسین (B3) نیز یکی دیگر از ویتامین های این خانواده است که به حفظ رطوبت پوست کمک می کند، همچنین خصوصیات ضدالتهابی داشته و از التهاب و خشکی پوست پیشگیری می نماید.
به طور کلی ویتامین های گروه B ترشح چربی پوست را تنظیم می کنند و از ایجاد لک های پوستی و همچنین زبر و خشن شدن پوست پیش گیری می نمایند.
غلات سبوس دار، گوشت ها، حبوبات، جوانه گندم، مخمر، سیب زمینی، جگر و تخم مرغ از منابع غنی ویتامین های گروه B به شمار می آیند.

ویتامین C
این ویتامین برای تولید کلاژن ضروری است که می دانیم کلاژن در الاستیسیته یا حفظ خاصیت ارتجاعی پوست نقش به سزایی دارد. ویتامین C دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و در خنثی کردن رادیکال های آزاد بدن نیز نقش مهمی بر عهده دارد. این ویتامین در التیام زخم ها و کبودی ها نیز موثر بوده و پوست را در برابر تشعشعات ماوراء بنفش خورشید محفاظت می کند.
مرکبات، فلفل دلمه ای، انواع کلم، اسفناج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی و کیوی از منابع خوب ویتامین C به شمار می آیند.

سلنیوم
این ماده معدنی یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در پیشگیری از سرطان پوست نقش اساسی دارد. سلنیوم از پوست بدن در مقابل آسیب اشعه خورشید نیز محافظت می نماید.
غذاهای دریایی، جگر، گوشت و غلات سبوس دار سرشار از عنصر سلنیوم هستند.

روی
این عنصر معدنی در حفظ سلامت و زیبایی پوست نقشی اساسی دارد. به طوریکه در بسیاری از موارد به جز جوش های بلوغ، جوش های پوستی یا آکنه بر اثر کمبود این ماده ایجاد می شوند. روی با مهار تولید چربی در پوست علاوه بر حفظ پاکیزگی پوست، ایجاد آکنه را نیز مهار می کند. همچنین این ماده معدنی در ترمیم زخم ها و جراحات پوستی نیز نقش مهمی دارد.
گوشت، ماکیان(مرغ)، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، بادام زمینی و لبنیات منابع غذایی عنصر روی می باشند.

مایعات
مایعات نیز اهمیت زیادی در حفظ طراوت و زیبایی پوست و پیشگیری از پیری این بافت دارند. آب در مرطوب نگهداشتن پوست و خارج کردن سموم از بدن و جذب بهتر مواد غذایی در سلول ها نقش حیاتی دارد. پوستی که رطوبت کافی داشته باشد، کمتر چروک می‌شود. پس با مصرف مقدار کافی آب در طی روز، آب مورد نیاز بافت پوست تامین شده و از خشکی پوست پیشگیری می شود. متخصصان توصیه می‌کنند حداقل ۸ لیوان آب در طول روز نوشیده شود. نوشیدنی هایی همچون چای کمرنگ، چای سبز، آب میوه طبیعی، شیر و دوغ نیز برای تامین مایعات بدن مناسبند.
قهوه و نوشابه منابع خوبی برای تامین مایعات نیستند، زیرا حاوی کافئین می‌باشند که یک ماده دیورتیک (ادرار آور) است و موجب دفع آب می‌شود.

کالری دریافتی
کنترل کالری مصرفی نیز اثر چشمگیری در پیشگیری از پیر پوستی  دارد. چرا که اضافه و کم کردن وزن پیاپی(یو یو شدن) به سرعت پوست را چروک می‌کند، زیرا با افزایش چربی بدن و چاقی پوست کش آمده و با لاغر شدن، چربی بدن تحلیل می‌رود و پوست جمع شده و چروک می‌خورد. که در اینجا تاکید بر وزن کم کردن منطقی و حداکثر 4 کیلو در ماه و با نظر متخصصان تغذیه است.

خواب کافی
خواب و استراحت کافی در حفظ سلامتی عمومی بدن و همچنین سلامت و زیبایی پوست نقش مهمی ایفا می کند. میزان مناسب خواب سالم و مفید برای بزرگسالان حدود ۶ تا ۸ ساعت و برای کودکان بین ۸ تا ۱۰ ساعت می باشد. اگر خواب کافی نداشته باشید پوستتان دچار پیری زودرس شده و طراوت و زیبایی خود را به مرور زمان از دست می دهد.

انتهای پیام/4148

منبع: آنا

کلیدواژه: قمی ریزش مو رژیم سلامت و زیبایی پوست ویتامین های گروه B چرب ضروری پوست کمک رژیم غذایی پوست و مو ویتامین K نقش مهمی پوست نقش سلول ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم