Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزش مو در میان افراد دارای علل مختلفی است اما با انجام راه‌کارهایی می‌توان از بروز و رشد فزاینده آن جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، ریزش مو یکی از مشکلاتی است که مردان و زنان در سنین مختلف به آن دچار می‌شوند. این ریزش مو نه تنها برروی پوست سر، بلکه می‌تواند کل بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریزش مو می‌تواند در اثر تغییرات هورمونی، عوارض جانبی داروها، استرس و یا وراثت ایجاد شود. 

طاسی به‌طور معمول در اثر ریزش بیش از حد مو از پوست سر اتفاق می‌افتد. ریزش موی ارثی با افزایش سن شایع‌ترین علت طاسی است.

افراد مبتلا به ریزش مو پیش از انتخاب هر روشی برای درمان ریزش مو می‌بایست علت و گزینه‌های درمانی را با پزشک در میان بگذارند.

ریزش مو بعضاً به‌صورت موقتی و یا دائم رخ می‌دهد که بسته به علت آن می‌تواند ناگهانی یا تدریجی اتفاق بیفتد. برخی از انواع ریزش مو عبارتند از: ریزش تدریجی موی جلوی سر، نقاط طاسی مدور و گرد (در نقاط مختلف سر به‌ اندازه سکه است)، ریزش ناگهانی موی سر و ریزش کامل موی بدن.

به جز روش‌های درمانی برخی از اقدامات می‌تواند از ریزش موی سر جلوگیری کند:

- از مدل موهای سفت و محکم همچون بافتن مو و مدل‌هایی مثل دم خرگوشی و دم اسبی استفاده نکنید.

- استفاده از شانه دندانه‌دار از کشیده شدن مو جلوگیری می‌کند.

- مطالعات نشان می‌دهد استعمال دخانیات باعث طاسی در مردان می‌شود.

- اگر با شیمی درمانی تحت درمان هستید از پزشک خود بخواهید کلاه خنک‌کننده برایتان تجویز کند(cooling cap) این وسیله ریسک ریزش مو را کاهش می‌دهد.

- از موهای خود در برابر نور آفتاب و سایر منابع نور ماوراء بنفش حفظ کنید.

معمولاً پزشکان برای تشخیص علت ریزش مو پس از معاینه بدنی و پرسش درباره سابقه پزشکی و خانوادگی آزمایش‌هایی همچون آزمایش خون، آزمایش بافت پوست سر و میکروسکوپ نوری انجام می‌گیرد.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/

منبع: آنا

کلیدواژه: ریزش مو طاسی دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی